Служба безпеки України припинила діяльність злочинного угруповання — "Миколаївське підпілля", члени якого готували замах на вбивство голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Силовики затримали трьох мешканців Миколаєва, які намагалися дестабілізувати соціально-політичну обстановку в регіоні.

Вони розповсюджували мережею інтернет підготовлені фото та відеоматеріали проросійського характеру, агітували населення вступати до лав "Миколаївського підпілля" задля організації сепаратистського руху, пропагували діяльність терористичних організацій "ЛНР/ДНР".

До підготовки антиукраїнських матеріалів зловмисники залучали місцевих проросійськи налаштованих мешканців, одного з яких також затримано.

"За міфічною структурою стоять особи, яких вже розшукує Служба за участь у діяльності терористичної організації та за підготовку замаху на державного посадовця. У розшук оголошено Володимира Слесаренка, який переховується у Донецьку, де він і монтував та озвучував відеоматеріали "підпільників", видаючи відзняті кадри за зйомки на Миколаївщині",- йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: На Закарпатті затримали "церковного контрабандиста"

У членів угруповання вилучили комп'ютерну техніку, фотоапарати, флеш-носії та інші матеріали, які підтверджують їхню протиправну діяльність.

Нагадаємо, що вчора в Краматорску оперативна група СБУ викрила конвертацій ний центр з обігом в півмільйона гривень. Силовики перевіряють причетність диверсантів до фінансування терористів.