Міністерство оборони переводить всі закупівлі щодо забезпечення армії на електронні торги. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив засновник фонду "Крила фенікса" Юрій Бірюков.

"Наказ передбачає повний переклад закупівель МО по речовому, медичному, продовольчого та паливного забезпечення на майданчики електронних торгів. Все, ви розумієте - всі закупівлі! Форма, ліки, тушонка, дизель. Все буде закуповуватися на відкритих електронних торгах. Де фірми будуть боротися за пониження ціни на лот. Де економитимуться мільйони гривень", - пише він.

Він зазначив, що Міністерство оборони на даний момент є єдиним інститутом, якому доступні торги. Для переведення цього процеса в електронний формат необхідно було пройти велику кількість інстанцій.

"Вони видавили це рішення, пробиваючи його через 11 міністерств і відомств", - пише він.

Радник президента України запросив всі підприємства на семінар 30 червня для проведення консультацій з нових закупівель.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Матеріал по темі: Генштаб рік не може забрати з Миколаєва 50 мільйонів патронів

"Ми шукаємо всіх потенційних виробників, які готові працювати чесно, прозоро і ефективно. Нам плювати на закиди, ми ненавидимо хабарників і корупціонерів. І ми робимо все доступно і прозоро", - написал Бірюков.

Нагадаємо, що благодійний фонд "Крила Фенікса" здійснює поставки продуктів, військової форми та інших необхідних військовим речей на Донбас відразу ж з початком АТО і військових дій між терористами і українськими військовими.