Премією Kunsthalle Wien 2015 відзначили роботу художницюі Анастасії Яровенко "Мімікрія".

Цього року премія дісталася двом переможницям - українці Анастасії Яровенко та угорці Каріне Мендрецкі. Українську художницю преміювали за проект "Мімікрія", повідомляють на офіційному сайті Kunsthalle Wien.

Призову роботу випускниця Могилянки Яровенко присвятила об'єктам, що не мають певного стану і призначення, доки з ними не почнуть взаємодіяти люди.

У свою чергу Мендрецкі представила суддям інсталяцію "Тонка мрія", в якій намагалася продемонструвати взаємодію людини з природою.

Читайте також: Українська арт-інсталяція перемогла на фестивалі Sziget

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Роботи переможниць можна буде побачити восени цього року у Відні.

Нагадаємо, що премію Kunsthalle Wien започаткували в 2002 році. Творцями проекту були Академія образотворчих мистецтв і Віденський університет прикладних мистецтв. Призовий фонд премії становить €3 тис.