Винищувачі Військово-повітряних сил України перефарбовуються в новий камуфляж. Це непростий і довгий процес.

На Львівському державному авіаремонтному заводі та Запорізькому авіаремонтному підприємстві "МіГремонт", які виконують капітальний ремонт і модернізацію винищувачів вже перефарбували кілька машин в новий вид піксельного деформуючого камуфляжу. На Заході його називають "digital" - цифровий.

Спочатку виготовляється малюнок-схема із зображенням літак в камуфляжі. Потім за допомогою звичайної кальки піксельний малюнок переносять на корпус винищувача. Тільки після цього літак фарбують.

Читайте також: Військові протестували модернізований бойовий вертоліт Мі-24П

У Міністерстві оборони вважають, що таке забарвлення літака візуально спотворює літак та ускладнює його ідентифікацію в ближньому бою.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Військові аналітики вважають, що подібний "піксельний" окрас дозволить літаку буквально "розчинитися" в небі, ставши майже непомітним. Проте деякі експерти вважають, що, без урахування радіолокаційних пристроїв, льотчик ідентифікує літак ймовірного противника по силуету на великій відстані. Тоді важко розрізнити фарбу, не те що "пікселі".