Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики 6 липня схвалив реорганізацію "Укрпошти".

Про це повідомляє Insider.

Згідно із проектом розпорядження, першим кроком буде корпоратизація, тобто перетворення українського підприємства поштового зв'язку на публічне акціонерне товариство.

"Сьогодні в 12 тис. відділень "Укрпошти" працюють близько 70 тис. людей. Зараз це найбільша мережа з представництвом у найвіддаленіших куточках країни. Але якщо залишити все як є, то через кілька років ця конкурентна перевага зникне, і вся структура разом із працівниками виявиться взагалі нікому не потрібною. Тому важливо негайно залучати інвестиції", – сказав віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський.

Читайте також: В Україні подорожчав поштовий зв'язок

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Під час обговорення проекту він пояснив, що перетворення державного підприємства на ПАТ не передбачає зміну форми власності, проте дозволить покращити управління та залучити інвесторів.

Також він запевнив, що реформування підприємства дозволить підвищити зарплати працівникам "Укрпошти".