На Московській біржі після початку торгів курс рубля до долара та євро знову пішов униз. Вперше за місяць курс євро перевалив за позначку 63 та піднявся на максимум до 63,373 руб. Це на 45,8 копійок вище рівня вчорашніх торгів. Вище 63 руб. курс євро піднімався 9 червня цього року.

Про це повідомляє РБК.

В ході ранкових торгів курс долара досяг позначки 57,435 руб., що на 54,6 коп. вище від торгів понеділка. Вище 57 руб. долар піднімався у цьому році 5 червня.

Таке падіння курсу рубля аналітики пов'язують із новим зниженням цін на нафту. Вчора вони опустилися нижче 57 дол. за барель. Сьогодні нафта мінімально опускалася до 56,68 дол.

Експерти Росбанка зазначають, що нинішній рівень рублевої ціни на нафту вказує на локальну переоціненість рубля і різкого зниження курсу національної валюти в банку не чекають.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Потенціал для ослаблення російської валюти, очевидно, присутній, але в той же час залежить від віри сировинного ринку в значимість "іранського фактора", - вважають експерти.

Читайте також: Росія пропонує Греції купити "акції" банку БРІКС

Ціна на нафту Brent опустилася нижче 60 дол. за барель вперше за більш ніж три місяці і досягала мінімуму з початку квітня через підсумки референдуму у Греції.

Нагадаємо, у російського "Сбербанку" за перші шість місяців цього року чистий прибуток скоротився в 2,3 раза в порівнянні з минулим роком. З 186,4 млрд. до 81,6 млрд. рублів. Основними чинниками зниження прибутку називають "зростання процентних витрат за коштами Банку Росії і коштами клієнтів, а також зростання витрат на створення резервів на можливі втрати".