В окупованому проросійськими терористами Луганську затримали дівчину, яка заплатила в магазині валютою Зімбабве, що вийшла з обігу. Вона підробила її під євро.

Про це повідомили в так званому "міністерстві внутрішніх справ ЛНР".

Аферу намагалися провернути в одному з "націоналізованих" супермаркетів міста. Невідома заплатила фальшивою купюрою номіналом 500 євро на одній з кас. Там банкноту взяли і видали здачу.

Після цього шахрайку знайшли і взяли під варту.

19-річна луганчанка знайшла банкноту на орендованій квартирі і вирішила перевірити її достовірність. У пункті обміну валют їй повідомили, що це банкноту номіналом 500 доларів Республіки Зімбабве, але на ній хтось нібито написав "євро" і домалював зірки.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Читайте також: "ДНР" придумала власну банківську картку

Терористи ввели в "ЛНР" мультивалютну систему розрахунків. Тепер на окупованих територіях вільно ходять рубль, гривня, долар і євро.

Нагадаємо, Зімбабве вирішив відмовитися від своєї валюти кілька років тому на тлі її катастрофічного знецінення. 15 червня цього року Центральний банк Зімбабве почав процес остаточного виведення з обігу знеціненої національної валюти та обміну її на американські долари.