У процесі демілітаризації Широкиного домінуючі висоти залишаються під контролем української армії, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми не збираємось залишити политі кров'ю наших героїв стратегічні позиції. Після відходу бойовиків Широкіно буде повністю під нашим контролем", - підкреслив Турчинов.

Він зазначив, що під час операції із взяття Широкиного, "принципово важливим було відсунути фронт якнайдалі від Маріуполя".

Зараз же демілітаризація не означає, що армія відходить, кидаючи той чи інший населений пункт.

"Навпаки, згідно з Мінськими угодами, ми змушуємо відходити бойовиків", - розповів секретар РНБО.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Місцеві не повернуться до Широкиного найближчим часом (фото)

Олександр Турчинов зауважив, що схема демілітаризації передбачає присутність у цьому місці постійного представництва ОБСЄ та забезпечення контролю після відступу бойовиків українською міліцією, а також створення умов для повернення мирних жителів.

"При цьому всі домінуючі висоти, необхідні для того, щоб зупинити будь-який наступ, залишаються під контролем наших військових", - наголосив він.