Доки Крим є окупованим Російською Федерацією, поставок туди збиральної техніки із України не буде.

Про це пише УНІАН, посилаючись на авторську статтю радника глави Мінагрополітики Олександра Лієва.

"Так, відомо, що деякі аграрні компанії Західної України беруть участь у таких переговорах. Ті, хто у гонитві за надприбутками збирається постачати техніку на півострів та сприяти окупаційній владі, повинні бути готові до того, що із майже стовідсотковою вірогідністю ця техніка назад не повернеться. Перш ніж озвучувати подібні прохання, так званій владі Криму слід було б для початку повернути Україні вкрадене", - сказав він.

Читайте також: 11 тон української ковбаси не пустили до Криму

Чиновник повідомив, що Мінагрополітики України вже звернулося до прикордонної і митної служб із відповідним роз'ясненням своєї позиції з цього питання.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Враховуючи, що територія Криму - не підконтрольна, вважаємо неможливим пропуск збиральної техніки на півострів", - додав Лієв.

Нагадаємо, на півострові залишаються захопленими понад 100 одиниць української зернозбиральної техніки. Із них - близько 80 одиниць належать держкомпанії "Спецагролізінг".