Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати Україні близько 300 млн доларів кредиту на фінансування поставок газу з країн Європейського Союзу.

З такою заявою виступив директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунер на брифінгу в Харкові, передає УНІАН.

"Що стосується поставок газу, ми ведемо переговори на цю тему. Ми розглядаємо допомогу у фінансуванні у розмірі 250-300 млн доларів і активно співпрацюємо в цьому питанні, щоб у зимовий період у нас не було проблем. Це буде кредитний інструмент ", - сказав Аджунер.

Читайте також: "Нафтогаз" купуватиме зріджений газ в Грузії

Нагадаємо, 2 липня президент ЄБРР Сума Чакрабарті заявив, що фінустанова готова надати Україні підтримку в організації газових поставок з ЄС.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Минулого року ми надали підтримку в організації реверсу зі Словаччини. В цьому році ми зацікавлені брати участь в таких проектах спільно з іншими міжнародними організаціями, наприклад Світовим банком, щоб допомогти організувати поставку газу з ЄС", - зазначив Чакрабарті в коментарі журналістам у Києві.