Волонтерська організація "Повертайся живим" встановила обладнання для керування артвогнем ГВС "Арта" на одному з напрямків, де ведуться бої. Про це написала волонтер організації Ольга Решетилова у Facebook.

"У неділю ми закінчили встановлювати обладнання для програми управління артвогнем ГВС" Арта. Ми об'єднали в одну систему чотири бригади і забезпечили тим самим горизонтальну координацію між артилерією, розвідкою і штабами всіх підрозділів на великій ділянці фронту. Такого в ЗСУ ще не було. Це величезний шмат роботи вартістю понад мільйон гривень, який ми реалізували за два тижні ", - прокоментувала Решетилова.

Як зазначають солдати з передової, така система керуванням вогнем допоможе краще передавати відомості іж різними бригадами, а також вражати цілі, які раніше були недосяжні. Керівник однієї з бригад повідомляє, що це зможе переломити хід війни.

Читайте також: До України на навчання їдуть британські військові

Волонтери зазначають, що не можуть розголошувати інформацію про розташувань бойових систем. Окрім, систем ГВС "Арта", "Повертайся живим" планують і надалі знаходити кошти на обладнання для армії.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще