Американський письменник Борис Фішман взяв на себе образ прем'єр-міністра Монголії і написав листа Володимиру Путіну. Він оскаржує законність виходу Московського князівства з-під татаро-монгольського ярма в 15 столітті.

В якості компенсації автор попросив повернути втрачені тоді території: Казань, Астрахань і Крим.

Таким чином письменник відреагував на рішення Генпрокуратури РФ перевірити правомірність розпаду СРСР. Текст сатиричного твору він опублікував у Politico.

"Під час щорічної поїздки степом мені зустрілися два пастуха. Вони зацікавились, а чи не суперечить звільнення Московії від монголо-татарської орди в 1480 році законам сучасної Монголії. Мені спало на думку, що має сенс переглянути законність цього виходу", - пише автор.

За словами "Сайханбілега", без орди Путіну залишалося б тільки сидіти в "маленькому Кремлі" і задовольнятися фантазіями про "смарагди міжнародної сцени - Придністров'я, Південну Осетію, Крим, Східну Україну".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

В тексті він доводить, що саме монголи навчили росіян застосовувати тілесні покарання не тільки до рабів, а й до всіх інших.

"Вже кому як не вам знати, що Радянський Союз віддав ковзани набагато раніше, якби не катував все цих поетів і учених. І разом з тим в 1480 році ви захотіли вирватися з-під щедрої руки орди", - пише автор.

Фіршман зазначає, що на території Росії зараз знаходиться багато монголів, яких також потрібно захищати, як Путін захищати "русский мир".

"Поспішаю нагадати, що в цих землях повно етнічних монголів, за інтересами яких я повинен наглядати. Нехай, скажімо, це будуть Астрахань, Казань і, до речі, Крим! Це стане витонченим рішенням вашої української проблеми, чи не так?"- пише Фішман.

Прем'єр-міністр Монголії "Чімейдіін Сайханбілег" пропонує Путіну стати главою уряду, а той стане президентом Росії.

Матеріал по темі: "Путін - це посередність, звичайно", - письменниця Алексієвич

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін називав розпад СРСР найбільшою геополітичною трагедією 20 століття. А Генпрокуратура РФ прийняла рішення перевірити законність виходу Прибалтики зі складу СРСР.