За останні кілька днів активність проросійських незаконних збройних формувань посилилась.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Сьогодні терористи провели 40 атак зі 120-мм мінометів на бойові позиції українських військових. О 00.25, протягом півгодини бойовики вели обстріл позицій сил АТО поблизу населений пункт Піски, о 03.30 стався обстріл Новотроїцького.

О 04.30 терористи розпочали інтенсивний вогонь зі 152-х та 122-мм артилерії, 120-мм мінометів по позиціях сил АТО в районі Луганського на Донецькому напрямку з боку населеного пункта Калинівка. З 05.30 по 06.15 зі 122-мм артилерії обстріляли селище Луганське.

Також із забороненої зброї терористи обстрілювали Світлодарськ, Лозове, Розсадки, Санжарівка. Зусиллями української сторони спільного центру координації вогню обстріл Луганське вдалося зупинити.

"Турбуючий вогонь" злочинці вели зі стрілецької зброї по позиціях сил АТО в районі Пісок, Красногорівки, Станиці Луганській, Мар'їнці, Опитному, Березовому, Кіровому, Ленінському, Майорську.

"Захисники України стійко утримують оборонні рубежі, дають гідну відсіч ворогові, та готові до будь-якого розвитку подій", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Матеріал по темі: Бійці АТО відпрацювали бойову стрільбу на фронті (фото)

В штабі АТО повідомили, що у місцях дислокації підрозділів відбуваються посилені заняття з бойової підготовки різних родів військ.

Нагадаємо, що речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко розповів, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, п'ятеро - отримали поранення. Ці втрати сили АТО понесли біля Горлівки і Донецька.