Порошенко запропонував Верховній Раді ліквідувати Національну комісію з регулювання ринків фінансових послуг. Про це йдеться у законопроектах, зареєстрованих Адміністрацією президента 20 липня.

Функції комісії президент запропонував перекласти на Національний банк і Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку.

Читайте також: НБУ відстоює інтереси великого бізнесу, тому закриває малі банки

Олександр Данилюк, представник президента в Кабінеті міністрів, під час брифінгу розповів кому перейдуть які функції. Так, Нацбанку будуть передані у підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії, бюро кредитних історій, тоді як НКЦПФР будуть передані - недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва / операцій з нерухомості та довірчі товариства, повідомляють "Українські новини".

За словами Данилюка, Президент зареєстрував законопроект для оптимізації регулювання ринку небанківських фінустанов.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Наш наступний крок - реформа і очищення ринку небанківських фінпослуг ... Пріоритетно посилити незалежність двох регуляторів: НБУ і НКЦБФР, в тому числі і фінансову", - додав Данилюк.

Передача повноважень має пройти в 1-ому півріччі 2016 року.