Уряд України підписав меморандум з Міжнародним валютним фондом на отримання другого траншу у розмірі 1,7 мільярдів доларів.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов на своїй сторінці в Facebook.

"Президент, прем'єр-міністр, міністр фінансів і голова Національного банку України підписали лист про наміри щодо Меморандуму про економічну та фінансову політику за результатами першого перегляду розширеної програми фінансування Міжнародного валютного фонду і направили його директору-розпоряднику МВФ", - написав він.

Влада сподівається, що Рада директорів МВФ найближчим часом виділить країні черговий транш, який у повному обсязі посприяє зміцненню золотовалютних резервів Національного банку України.

Читайте також: Завтра Україна отримає від ЄС 600 млн євро допомоги

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен застеріг Верховну Раду від прийняття необдуманих законопроектів у фіскальній сфері, а також від проголосованого та скасованого скандального законопроекта 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів. На виконання останнього, за оцінками НБУ, було б потрібно до 100 мільярдів гривень.