Служба Безпеки України викрила схему фінансування "ДНР", до якої причетний екс-посадовець, права рука Азарова і Януковича - Віктор Шейбут та його донька Катерина.

Про це на брифінгу повідомив керівник апарату голови СБУ Василь Ткачук.

"Було викрито і ліквідовано ще одну схему фінансування терористичної організації - так званої "ДНР". Встановлено, що до каналу фінансування "ДНР" є причетним колишній посадовець часів Януковича, який займав одну з керівних посад у податковій службі і був доволі близьким до тодішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова. Його звати Віктор Шейбут. Також встановлено, що до цієї схеми причетна його донька Катерина Шейбут", - сказав Ткачук.

У СБУ повідомили, що донька екс-першого заступника голови Держміграційної служби Віктора Шейбута Катерина є секретарем фейкового громадського руху "Донецька республіка". У 2015 році вона з допомогою бойовиків "ДНР" незаконно заволоділа Донецьким лікеро-горілчаним комбінатом. Прибутки від налагодженого виробництва комбінату Катерина Шейбут передавала бойовикам.

Зокрема, частина коштів спрямовувалась у так званий "Фонд Захарченка", "тобто фактично у кишеню самому Захарченку".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Під час обшуків у родини Шейбутів виявили готівку від незаконної діяльності на окупованому Донбасі. Як зазначили в СБУ, кошти перевозилися на контрольовану територію для легалізації. За ці гроші купувалося нерухоме майно, ювелірні прикраси, золото та інші цінності.

За словами Ткачука, оперативники виявили готівки приблизно на 1 млн доларів, також 130 тисяч євро і до одного кілограма золотих зливків.

Як повідомляв сайт Знай.ua, СБУ викрила схему російських ділків, що вивели в обхід санкцій з України понад 30 мільйонів гривень