Жінка більше приділяє уваги своєї зовнішності, ніж чоловік. Чоловіча стать, вважає, що опуклий живіт і подвійне підборіддя не є недоліком, а показником зрілості і сімейного життя. Але зайва вага це не тільки мінуси зовнішності, зайва вага призводить до ряду захворювань, якими можуть страждати чоловіки не дотримуючись здоровий раціон.

Організм жінки і чоловіка відрізняється, але проблеми з ожирінням може бути у кожного, які призводять до захворювань судин, шлунка й серця. Існують певні правила раціонального харчування для чоловіків, про якиі варто задуматися і застосовувати в житті.

Помилки в харчуванні:
- з самого дитинства мами і бабусі говорили про те, що чим більше чоловік буде їсти, тим сильніше він стане, коли виросте. Звичка переїдання вироблена у чоловіків з самого дитинства, але ніколи не пізно щось міняти. Правильне харчування і в певних пропорціях допоможе тримати тіло в тонусі.
- чоловіки вживають дуже багато жирної і важкої для шлунка їжі. Овочі, фрукти, риба - їжа для слабаків, на думку чоловіків, тому вони в більшості випадків насичують організм м'ясними продуктами, які приготовані не самими корисними способами. Калорії чоловікам і жінкам дуже потрібні, але не в такій кількості як вживає їх сильна стать.
- перекуси перед монітором, телевізором сприяють втраті почуття міри, тому існує небезпека переїдання перед переглядом улюбленого фільму або серіалу.
- алкоголь збуджує апетит. Як правило, чоловіки люблять після трудового дня випити баночку пива і розслабитися. Алкоголь дуже калорійний, порушує метаболізм і призводить до набору ваги.

Великий живіт
Великий живіт це показник підвищеного холестерину, білків, жирів і вуглеводів, які осіли на дні шлунка і самі не в силах залишити його. Через малорухливий спосіб життя, зміни гормонального фону, нераціонального харчування чоловічий живіт росте з великою швидкістю. Великий живіт це не єдина проблема, справа в тому, що подібний спосіб життя призводить до захворювання гіпертонією, діабетом, серця.
Дієта та фізичні навантаження допоможуть тримати тіло і організм в нормі. При дотриманні правильного харчування, в раціоні чоловіка повинні бути продукти, що містять магній і цинк, які сприяють утворенню тестостерону і підтримують роботу серцево-судинної системи.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Продукти, що містять цинк: риба, інші морепродукти, насіння, сочевиця, какао, варена яловичина, овес, ячмінь, свіжі ягоди.

Продукти, що містять магній: какао, гречана каша, цільнозерновий хліб, сухофрукти, борошно з сої, квасоля.

Суворі дієти не для чоловіків?
Багато чоловіків не хочуть дотримуватися суворі дієти. Чоловіки в питанні схуднення не такі кропіткі як жінки.
Для дотримання правильного харчування не обов'язково строго по часу приймати їжу, чоловік може урізноманітнити своє харчування, але головне, щоб продукти були максимально корисними.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що авокадо багаті на мононенасичені жири, які можуть знизити ризик розвитку серцевих захворювань. Учені заявили, що середня норма на добу - половинка середнього плоду, яка містить у собі 114 калорій.