Ілон Маск відмовив прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману в проханні інвестувати в проект з відновлюваної енергетики на території України.

У листі Маск тактовно "з'їхав" з такої вигідної пропозиції, пояснивши, що індикатор корупції в Україні не те, що зашкалює, він просто зламався. Також наголошується, що інвестиційний клімат в країні залишає бажати всього найкращого.

"Ми вдячні за те, що Ви не пошкодували часу на подачу заявки на реалізацію проекту з енергозбереження в Україні. Відбірковий комітет Tesla ретельно вивчив Вашу пропозицію, а також вивчив всі можливі ризики і прийняв рішення. На жаль, повідомляємо Вам, що Ваша заявка була відхилена. На жаль, рівень корупції та несприятливий інвестиційний клімат в Україні не дозволяє Tesla інвестувати в проекти з енергозбереження в цій країні. Ми пропонуємо подати заявку на відкриття даного проекту в майбутньому, коли Ви будете відповідати нашим вимогам. Висловлюємо Вам наші найкращі побажання щодо успішного пошуку інвестора. Дякуємо Вам за інтерес до нашої компанії", - така відповідь українському уряду.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Володимир Гройсман звернувся до Ілона Маска, запропонувавши Україну в якості випробувального майданчика для інноваційних технологій.