Націоналізований державою "ПриватБанк" потребуватиме додаткової докапіталізації, і мова сьогодні йде про 30 мільяпдів гривень.

Таку інформацію під час круглого столу "Реформи банківського сектора в Україні: досягнення, виклики та прогнози", організованого аналітичним центром Atlantic Council у Вашингтоні, озвучила очільниця НБУ Валерія Гонтарева.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Найбанку у Facebook.

Вона повідомила, що ознайомлена з результатами звіту після аудиту "ПриватБанку".

"І ці результати навіть гірше, ніж ми очікували раніше. 146 млрд гривень - це не всі засоби, які має вкласти держава в докапіталізацію "ПриватБанку" через усі ті порушення і шахрайські операції, що мали місце при попередніх акціонерів. Можу вам сказати, що в останню ніч (перед початком процедури входження держави в капітал банку) було проведено (попереднім менеджментом) шахрайські операції на суму більш ніж 16 млрд гривень", – заявила Гонтарева під час виступу.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Голова НБУ додала, що докапіталізація, якої потребує банк, складе ще як мінімум 30 мільярдів гривень. Коли стануть відомі остаточні офіційні результати аудиту, НБУ та Мінфін як власник банку визначать повну суму.

У свою чергу менеджмент та наглядова рада ПАТ "ПриватБанк" вже звернулися до Міністерства фінансів України щодо необхідності додаткової докапіталізації.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", міжнародні аудитори компанії Ernst&Young прийшли до висновку, що "ПриватБанк" не мав настільки серйозних проблем, як про це говорили.