З проблемою кошмарних снів стикався кожен другий. Після таких снів, ми прокидаємося без настрою, багато думаємо, аналізуємо і намагаємося розібратися в причинах появи частих кошмарів. Буває, що кошмари сняться одні і ті ж.

Як стверджують вчені, моторошні сни можуть багато в чому допомогти нам і вони зовсім не вісники поганих подій.

Кошмари - це відмінний привід, щоб розібратися в собі, в психіці, підсвідомості, переживаннях. Щоб впоратися з кошмарними снами, в першу чергу, потрібно навчитися розрізняти кошмари і страшні сни.
Якщо перші і лякають, і не дуже, швидше насторожують, другі – дійсно приводять у стан страху і жаху, від яких моторошно, іноді протягом цілого дня ми думаємо про страшний сон і не можемо сконцентруватися на важливих справах.

Психологи стверджують, що кошмарні сни - це наші внутрішні страхи, які можуть бути необґрунтованими і об'єктивними.

Наприклад, якщо приснилося, що коханий чоловік зрадив, це зовсім не означає, що він планує це зробити. Швидше за все, цей кошмар пов'язаний з вашою недовірою до коханого. А можливо, ваше пильне несвідоме вловило якісь ознаки і шле сигнал.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Користь страшних снів

Страшні сни допомагають впоратися зі стресом, ваш мозок сприймає кошмари як реальні події, які після пробудженнями стають спогадами. В цьому і є хитрість! Те, що вже сталося легше пережити. Психологи це називають репетицією, яку ми цілком можемо пережити в реальному житті. Якщо ситуація з кошмарного сну все ж сталася в житті, ви вже будете знати як її пережити і як на неї реагувати в реальності.

Причини кошмарів

Якщо вас турбують кошмарні сни, значить, ваш внутрішній світ вимагає уваги і невідкладного. Підсвідомість дуже чутливе і відверте, ніж бадьорий стан. Видихнувши від полегшення, що це тільки сон, постарайтеся згадати все лякаючі образи і моменти – це якісь підказки, де ваш емоційний або фізичний стан дало збій. Якщо кошмари приходять знову і знову, значить ми не звернули увагу на проблему, але з допомогою кошмарних снів наша підсвідомість постійно нагадує про неї.

Лікарі рекомендують перевертатися на інший бік, якщо ви прокинулися серед ночі від кошмарного сну.

Причиною кошмарних снів може бути психологічна проблема на тлі впливу підсвідомості або фізіологічна. Якщо вас турбують постійні кошмарні сни, які перейшли у хронічні, необхідно шукати проблему за допомогою фахівців.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що не приймайте снодійних – це не вирішить наявних проблем, але може створити нові, такі, як залежність від таблеток. Спробуйте випити перед тим, як іти спати, горнятко м'ятного, мелісового чи ромашкового чаю.