Досконалості немає меж, тому жінка завжди намагається бути краще за всіх і в усьому. Ми прагнемо перевершити не тільки себе, але й оточуючих.
Як показали дослідження вчених, перфекціонізм йде в ногу з психічними розладами, такими як: депресія, нав'язливий стан, залежність.

Прагнення отримати похвалу і бути у всьому кращим за інших призводить нас не на п'єдестал, а до психотерапевта. Вчені стверджують, що ризик померти у молодому віці у перфекционістів на 51% вище, ніж у тих, хто обмежує себе адекватною відповідальністю.

Хто такі перфекціоністи?
- Люди, які зобов'язують себе бути завжди краще, швидше, сильніше, вище інших у всіх справах. При цьому вони вважають, що інші повинні не відставати від перфекціоністів.
- Ви незадоволені собою, стрибаючи занадто високо, ви не оцінюєте своїх досягнень.
- Люди, які бояться не виконати задуманих планів, не дістають зірку з неба, яка вам так потрібна. У цьому випадку ви постійно звинувачуєте себе, якщо щось задумане не вдалося виконати.
- Постійно гризете себе за недоліки, не звертаючи уваги на достоїнства.
- Порівнюєте своє життя з життям інших. Якщо у вас немає великого будинку, багатого чоловіка, починаєте звинувачувати себе в цьому.

Як з цим боротися?
Необхідно зупинитися, зробити глибокий вдих і скласти список пріоритетних справ, які слід виконати. Ця мета має привести вас до бажаного результату в сім'ї, бізнесі, у цілому в житті.
Цілі можуть час від часу змінюватися, але ви повинні розуміти, чого саме домагаєтеся, і навіть змінюючи мету, не варто орієнтуватися на рівень життя інших людей. Слід адекватно оцінювати свої можливості і, виходячи з них, будувати особисте життя.
Якщо вам не вдається правильно оцінити свої можливості та успіхи, яких ви вже досягли, поговоріть з авторитетною для вас людиною, що зможе зробити такий аналіз.
Ніколи не ідеалізуйте інших людей і їх життя. Ви повинні навчитися радіти своїм маленьким успіхам, навіть найдрібнішим досягненням, завдяки яким будується ваше подальше щасливе й успішне життя.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як стверджують психологи, перфекціонізм не покращує, навпаки, погіршує якість життя. Нереалістичні очікування по відношенню до себе і оточуючих, звичка до постійного порівняння себе з іншими, оцінка власної роботи термінами "біле" або "чорне", бачення тільки негативу призводить до повного руйнування життя.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що, на думку вчених, навіть той факт, що генетика може надавати незначний ефект на успіх в навчанні, вже є серйозним відкриттям. Дослідники заявляють, що не можна остаточно спрогнозувати на основі генетичних варіантів, як дитина зможе проявити себе в школі. ЇЇ успіхи залежать тільки від неї самої.