Україна ризикує втратити свою державність, і нинішня ситуація в країні нагадує події 1968 року в Чехословаччині, коли біля кордонів держави стояли радянські танки.

Таку історичну паралель провів директор Інституту філософії Національної академії наук України, доктор філософських наук Мирослав Попович в інтерв'ю виданню "Факти".

"Відомо, що в 1968 році ініціатором і головною опорою контрреволюційного перевороту, вчиненого комуністами Словаччини і Чехії, був СРСР. Чому я про це згадав? Фактично ми зараз приблизно в таких же умовах, як чехи в ту пору", - зазначив він.

Втім, учений одразу ж додав, що є і одна істотна відмінність – "Кремль вже видохся", і очікувати повномасштабного наступу Росії все ж не варто.

При цьому Попович не ризикнув прогнозувати дії президента країни-агресора Володимира Путіна: "Коли людина раптом починає грати мільйонами життів, то говорити щось більш-менш визначене не тільки про майбутнє, а й про сьогодення — авантюрно".

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.иа"напередодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров спрогнозував, що Путін опиниться на лаві підсудних Міжнародного трибуналу в Гаазі.