Екс-прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська назвала розмови західних політиків про півострові "страшилками".

Відповідну заяву вона зробила в Facebook.

"Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував відправити в Крим "місію проти тортур". Звичайно, ніяких жахів, про які розповідають західні політики, в Криму зараз немає і бути не може", – заявила кремлівська "няша".

За її словами, у 2016 році для "гостей були відкриті всі двері" на анексованому півострові. А членам делегації понарозказували, як кримчани "усвідомлений вибір робили", коли Росія "відхопила" територію України.

Поклонська заявила, що гості спілкувалися з кримськими татарами і подивилися на умови утримання ув'язнених у СІЗО. Як з'ясувалося, спецпредставник генерального секретаря Ради Європи Жерар Штудман оцінив реальну ситуацію", зробивши докладну доповідь. Членам делегації показали якісь "ремонти шкіл, навчання дітей кримськотатарською та українською мовами і навіть інвестиції РФ".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За словами "няши", Рада Європи нібито побачила, що Кремль розвиває півострів і нікого не дискримінує. А все, що кажуть у світовому співтоваристві, і зовсім є страшилками, в які ніхто не вірить.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Генеральна прокуратура України направила до суду запит на дозвіл досудового розслідування по відношенню до Поклонської, яка брала участь у створенні злочинної організації для зміни українського кордону.