У Росії триває протистояння між колишнім кримським прокурором, а нині депутатом Держдуми Наталією Поклонською та режисером Олександром Учителем і творцями фільму "Матильда".

За інформацією росЗМІ, команда, яка працювала над картиною, звернулася зі скаргою на Поклонську в парламентський комітет з етики. У заяві йдеться, що в діях екс-прокурора може простежуватися "порушення правил депутатської етики". Воно проявляється в необгрунтованих звинуваченнях на адресу Учителя, а також використанні завідомо неправдивої інформації та закликах до незаконних дій стосовно авторів і творців повнометражного художнього фільму під робочою назвою "Матильда".

Поклонська також порушила авторські права, передавши сценарій приватним особам для так званої експертизи, а це, на думку авторів скарги, означає його оприлюднення.

Адвокат Учителя Костянтин Добринін переконаний, що своїми діями депутат з Криму ганьбить Держдуму і применшує авторитет державної влади, та порадив Поклонській зайнятися своїми прямими обов'язками або підшукати собі іншу роботу.

Фільм "Матильда" розповідає про стосунки балерини Матильди Кшесинської з цесаревичем Миколою Олександровичем, майбутнім останнім імператором Росії Миколою ІІ. Картина ще знаходиться у виробництві, і ніхто не бачив жодного кадру, проте Поклонська вже поскаржилася на неї у генпрокуратуру РФ. Вона переконана, що в ній містяться сцени, які ображають почуття вірян.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами Добриніна, все, що робить ця депутат, "нагадує несмішний, поганий, але надмірно тривалий жарт".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у своїй декларації скандальна екс-прокурор і словом не обмовилася про чоловіка.