До 6 жовтня 2015 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має відкрити доступ до Державного земельного кадастру для всіх українців.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, передає ZAXID.NET.

"До 6 жовтня ми повинні відкрити реєстри для того, щоб кожна людина могла побачити, кому належить та чи інша земельна ділянка за номером земельного кадастру", - сказав віце-прем'єр.

Читайте також: У київському метро ловили нечесних "пільговиків" і відбирали проїзні

Зубко відзначив, що на сьогодні вже відкрито реєстри для нотаріусів, які можуть брати витяги для здійснення нотаріальних дій. Доступ до бази даних земельного кадастру України отримали майже 100 нотаріусів.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Державний земельний кадастр – це єдина державна система права власності та користування земельними ділянками. Вона містить відомості та документи про місце розташування та правовий режим цих ділянок, їх оцінку, класифікацію тощо.