Генеральна прокуратура Україна уклала угоду про співпрацю з Федеральною прокуратурою Королівства Бельгії. Відтепер вони спільно боротимуться з кіберзлочинністю, організованою злочинністю, корупцією та тероризмом.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Україну на зустрічі представляли Генеральний прокурор Віктор Шокін і його перший заступник Юрій Севрук. Бельгійську делегацію очолювали федеральний прокурор Фредерік Ван Леу, заступник прокурора та начальник підрозділу з боротьби з організованою злочинністю Ерік Бішоп.

Рішення про підписання договору з українською стороною раніше затвердили на колегії прокурорів Бельгії.

Читайте також: Кіберполіція: пустий піар чи необхідність?

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги
Показати ще

Передбачається, відповідно до угоди, що прокуратури України та Бельгії вживатимуть всі заходи в межах своїх повноважень, щоб сприяти ефективному та своєчасному виконанню запитів про правову допомогу у кримінальних справах. Сторони обмінюватимуться інформацією та документами щодо злочинів, пов'язаних із кіберзлочинністю, організованою злочинністю, корупцією і тероризмом та осіб, які причетні до цього.

Згідно з положеннями договору, сторони сприятимуть розширенню своїх професійних контактів. Вони обмінюватимуться та удосконалюватимуть досвід, ділитимуть інформацією з питань чинного законодавства. Зокрема, текстами законодавчих та інших нормативних актів, аналітичними матеріалами і статистичними даними та повідомленнями та інше.