Біля Конституційного суду сьогодні мітингують активісти, які вимагають не скасовувати закон про люстрацію. Сьогодні суд має винести рішення щодо його законності. Лідер мітингувальників депутат Єгор Соболєв заявив, що буде готувати нову революцію, якщо закон буде скасований.

"Якщо закон "Про очищення влади" буде скасовано, як законодавець я більше не буду витрачати час на закони. Я зосереджуся на підготовці нового повстання, яке зупинить реставрацію системи Януковича", - звернувся Соболєв сьогодні зранку до Порошенка.

На мітинг прийшли близько ста осіб, вони тримають плакати "Судді Януковича узурпували владу", "Ви оху… ели?", "Судді – злочинці, руки геть від люстрації".

"Серед присутніх – мешканці різних міст України, волонтери, добровольці. Вони обурені тим, що відбувається, оскільки Конституційний суд вже вдруге розглядає цей закон і знову з порушеннями", - повідомляє з місця подій Громадське Радіо.

Єгор Соболєв зауважив, що судді Конституційного суду так само потребують люстрації, оскільки майже всі були призначені за часів Януковича й саме вони надали його диктаторські повноваження.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Вони носять мантії суддів виключно завдяки бездіяльності ГПУ та СБУ, керівникі яких призначені президентом. І порушена проти суддів Конституційного суду одразу після Євромайдану справа про зазіхання на конституційний лад цими керівниками досі не доведена до суду. Як і справи про розстріл Небесної сотні, злочинну недбалість керівників Генштабу в цій Війні за Незалежність та справи про топ-корупцію. Я великий прихильник еволюційних змін в Україні. Але якщо Ви і Ваші партнери, Петро Олексійович, робите такі зміни неможливими, доведеться повернутися до революційних", - наголосив депутат.

Читайте також: "Чортова люстраційна дюжина": Високопосадовці часів Януковича залишилися при владі

УНІАН повідомив, що представник Верховної ради у Конституційному суді Леонід Емець направив прохання перенести розгляд справи, оскільки сьогодні він перебуває у відрядженні на засіданні Венеційської комісії. Проте, судді вирішили не переносити засідання й пішли на нараду.

Напередодні розгляду закону прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що чинний склад Конституційного суду не може розглядати справи, оскільки з 16 його членів – вісім самі підлягають люстрації.