Після вивчення досвіду ведення бойових дій на Донбасі на першому етапі були удосконалені програми практичного навчання офіцерів в усіх військових ВНЗ України.

Про це під час візиту до Харкова заявив міністр оборони України Степан Полторак - передає УНІАН.

Він зазначив, що на другому етапі, який вже триває, буде змінена система підбору професорсько-викладацького складу військових вишів України.

"Мною було прийнято рішення щодо проведення позачергової переатестації. У нас є сьогодні практичні напрацювання і досвід учасників АТО.

Головна вимога до всіх вишів призначати на посади, особливо де викладання пов'язане з бойовим застосуванням, тільки офіцерів, які брали участь у зоні проведення антитерористичної операції", - наголосив Полторак.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Він також додав, що ці зміни супроводжуються збільшенням фінансування на покращення матеріально-технічної бази військових університетів та академій.

"Ми збільшимо кількість витрат на навчальні заклади для того, щоб підвищити якість навчально-матеріальної бази.

Читайте також: Полторак розпорядився створити центри психологічної реабілітації для бійців АТО

Ці кошти на придбання навчальних тренажерів, удосконалення матеріальної бази будуть видані вишам і начальник університету чи академії буде особисто приймати рішення, що необхідно закуповувати", - зазначив міністр.