В Уряді зареєстрували законопроект про внесення змін до ЗУ "Про вищу освіту". Депутати пропонують відмінити те, що в нашій країні не діє та не виконується, – працевлаштування вузами своїх випускників. Повідомляє Gazeta.ua.

Радник президента Микола Жулинський впевнений, що ті студенти, які вчаться на бюджетній основі, мають бути впевнені в тому, що після випуску матимуть роботу.

Він вважає, що нам треба перейняти практику західних колег. Адже їхня модель дуже ефективна: студенти обирають вуз, який дозволить їм у майбутньому окупити витрати на навчання. У західних країнах за студентів змагаються компанії ще під час їхнього навчання.

"Треба, щоб студент починав працювати вже на третьому-четвертому курсі в приватних компанія та підприємствах, які після отримання диплому заберуть цього спеціаліста до себе", - говорить Жулинський.

Читайте також: Насиров розпочав люстрацію в Дежавній фіскальній службі

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Тим, хто обрав технічні спеціальності, доведеться працювати з високотехнологічним обладнанням. Щоб отримати таку практику, вузи повинні направляти студентів на стажування за кордон. В нашій країні не практикується академічна мобільність, як у Європі, коли кожен семестр можеш вчитися у новому виші.

Нагадаємо, що у 2015 році кількість держзамовлень для вищих навчальних закладів було збільшено на 3000 місць.