У патрульній поліції нагадали, що до 31 грудня 2016 року українські поліцейські можуть використовувати атрибути міліції, зокрема посвідчення, печатки і логотипи.

"До 31 грудня 2016 року поліції дозволяється використання службових посвідчень, бланків, печаток, штампів, логотипів та емблем міліції і Міністерства внутрішніх справ", – цитує патрульна поліція закон "Про національну поліції" на своїй сторінці в Facebook.

Закон "Про Національну поліцію" набуде чинності вже цієї суботи, 7 листопада. З цього часу формально міліція в Україні припиняє своє існування і стає поліцією, хоча перехідний етап має тривати ще деякий час.

За цей час співробітники міліції повинні будуть пройти переатестацію для роботи в новій поліції. Для цього створена Центральна комісія МВС на чолі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і з'являться обласні комісії.

Читайте також: Правоохоронці затримали Олену Лукаш - подробиці операції

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На час атестації затверджується тимчасова штатна структура Національної поліції, яка буде існувати до остаточного і повного комплектування всіх підрозділів поліції. Процес переатестації міліції в поліцію почнеться з Києва та Київської області.

У середу, 4 листопада, Кабінет міністрів України призначив головою Національної поліції Хатію Деканоїдзе.