Верховна Рада планує запровадити призначення керівників установ культури за підсумками обов'язкового конкурсу. З новопризначеними директорами будуть укладати контракт.

Про це повідомляють "Українські новини".

Народні депутати прийняли за основу законопроекту № 2669-д. Його підтримали 236 депутатів.

На посаду керівника, відповідно до закону, не можна призначати недієздатних осіб, із судимість за вчинення злочину, претендент є близькою особою або членом сім'ї керівника аналогічною установи.

З художнім і артистичним персоналом цих закладів будуть укладати контракти, що регулюватимуть трудові відносини. Весь кадровий склад установ формуватимуть на конкурсній основі. З переможцями, відповідно до результатів відбору, укладатимуть договори на строк від одного до трьох років.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Дітей з окупованих територій навчатимуть через сайт дистанційної освіти

Таке нововведення дасть змогу оновити керівний склад закладів культури. Також можна буде упорядкувати трудові відносини з працівниками та стимулюватиме їхню творчу діяльність. Законопроект забезпечить ефективне застосування творчого потенціалу керівництвом установи та наблизити цю сферу суспільних відносин до західноєвропейської практики.