Судова влада в Україні є найбільш проблемною з трьох гілок влади.

Про це сьогодні, 16 листопада, заявив президент України Петро Порошенко на Міжнародній антикорупційній конференції в Києві.

"Ми намагалися зробити все можливе і вкласти в цей проект судової реформи конституційні зміни, де ліквідуємо політичний вплив на будь-який кар'єрний ріст судді. З іншого боку - знімаємо недоторканність, розширюємо перелік підстав для притягнення судді до відповідальності, і головне - запускаємо процес потужного перезавантаження судової гілки влади України", - сказав глава держави.

Читайте також: Заарештовувати банківські рахунки в Україні стане легше

Порошенко підкреслив необхідність приходу нових людей в український суддівський корпус.

Популярні новини зараз
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"У нас є потужна підтримка світу, всі міжнародні експерти, Венеціанська комісія Ради Європи вперше дала позитивну оцінку розробленим за моїм дорученням Конституційною комісією проекту змін до Конституції ... По конституційній реформі всі повинні пройти процедуру незалежного оцінювання, значна кількість судового корпусу буде оновлена", - говорить президент.