Якщо ми не платимо гідних зарплат чиновникам, результат буде такий, який є зараз.

Про це в кулуарах антикорупційної конференції заявив телеканалу "112 Україна" міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.

"Як на мене, ми боремося з корупцією різними шляхами. По-перше, через скорочення штату. Як я вже казав, до 11 грудня, коли будемо звітувати перед ВР і народом України про результати за цей рік, то до цього моменту у нас вже буде мінус 50% співробітників. Решті платимо вже трохи більше. Але цього не вистачає", - зізнався міністр.

Читайте також: Місцевий прокурор має отримувати дві тисячі євро - Касько

"Одна з найголовніших тем, де народжується корупція, це на самому початковому етапі. Якщо ми не платимо гідних заробітних плат державним чиновникам, результат буде такий, як зараз. Тобто або ми будемо набирати непрофесійних людей, або ми будемо набирати людей на такі заробітні плати, чим підштовхувати їх на корупцію. На такі гроші утримувати родину неможливо", - заявив Абромавічус.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, раніше глава Одеської ОДА Михайло Саакашлілі заявляв, що якщо не почати виплачувати українським чиновникам нормальні зарплати, державний апарат протримається шість місяців.