Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт прокоментував те як відбуваються в Україні реформи, в тому числі, акцентував на Конституційній реформі. Про це повідомляє Телеграф.

"Є причини для оптимізму, враховуючи те, як проходять дебати щодо конституційної реформи. Дуже велике досягнення, що є угода між різними політичними фракціями і громадянським суспільством", - сказав американський посол.

"Я хочу похвалити і президента, і прем'єр-міністра. Ця реформа дійсно йде в правильному напрямку, і ми сподіваємося, що президент, виконавши всю цю важку роботу, зробить ще один крок вперед і передасть у Верховну Раду зміни до Конституції в частині судової реформи ", - додав він.

Читайте також: Про реформу судової системи розповів президент

Також повідомляється, що Дж. Пайетт високо оцінив отриману від Венеціанської комісії, оцінку змін до Конституції України,які стосуються судової реформи.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, Д. Пайетт закликав до проведення загальнонаціональних дебатів про майбутнє судової реформи: "Проведіть широкі, прозорі національні дебати, але в кінцевому підсумку українці повинні зробити власний вибір, тому що майбутнє української демократії вирішуємо не ми, а українці. Це найважливіший принцип, який США застосовують до всіх цих питань. Москва не повинна вибирати, Вашингтон не повинен вибирати, Брюссель не повинен вибирати. Це ваш вибір, ви вибираєте своє майбутнє ".

Посол також виділив важливість довіри громадян України до судової системи. Зокрема, посол виразив наступне: "Великим тестом для Революції Переваги є те, чи зможуть відновити верховенство права. Це також необхідно для зростання економіки в довгостроковій перспективі і для залучення іноземних інвесторів. Це настільки важливо, що потрібно зробити це правильно".