У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України виявили лабораторію з виробництва вибухових речовин. Зловмисники облаштували її в одній із покинутих будівель міста.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Співробітники спецслужби, під час обшуку, виявили та вилучили вибухівку, компоненти для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. Також правоохоронці знайшли в лабораторії прилади для синтезу пероксиду ацетону. Це небезпечна речовина, що використовується, як ініціюючий чи основний вибуховий засіб.

Служба вибухотехніків знешкодила речовину на місці, оскільки транспортувати її було дуже небезпечно.

Читайте також: Інформатора терористів "ЛНР" затримали з арсеналом зброї

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

По даному факту відкрите кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "створення терористичної групи або участь у ній". Правоохоронці проводять невідкладні оперативно – слідчі дії.

Нагадаємо, у Миколаєві співробітники прокуратури області разом з Службою безпеки України викрили проросійських пропагандистів. Вони готували провокації напередодні та під час святкування Дня незалежності.

Вони розклеювали листівки антидержавного змісту, а під час обшуку у них вилучили два саморобних вибухових пристрої, дві гранати, понад 500 набоїв, комп'ютерну техніку і засоби зв'язку, друковану антидержавну продукцію, спеціальну методичну літературу для диверсійної роботи та список місцевих проукраїнських активістів.