Жовтневий мікрорайон Донецька розташований впритул до села Веселе, де позиції утримують сили АТО. Між ними менше двох кілометрів або п'ять хвилин машиною. Через своє розташування цей куточок Куйбишевського району міста увесь час знаходиться під перехресним вогнем.

О третій – четвертій годині дня місцеві жителі, яких тут лишилося небагато, спускаються у підвали та льохи своїх будинків. В цей час починається обстріл, який часто триває до ранку. Тоді люди виходять назовні, оглядають наслідки ще однієї гарячої ночі та поспіхом роблять свої справи, щоб встигнути спуститися в бомбосховище до настання нового обстрілу.

Читайте також: Доба в АТО: один боєць загинув, четверо поранені

Володимир та Надія живуть у приватному секторі поблизу ринку, який вигорів до тла під час одного з обстрілів. Їхня вулиця впирається у вулицю Стратонавтів, поряд – руїни донецького аеропорту, Піски, Спартак. Люди продовжують гинути, але за рік місцеві звикли до такого життя, яке тримається на нитці.

"Головне – сім'ю сховати. Хоча б від осколків. Хоча в мене льох такий, що як снаряд влучить – всі накриються там. Мені не страшно померти. Не смерть страшна. Шкода, що я не маю чим відповісти" - розповідає Володимир.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Він мешкає тут з дружиною і сином. Ця сім'я – одна з тих, кому немає куди поїхати і якій ніхто не допоміг.