У Охтирському районі Сумської області під час збору врожаю на приватній земельній ділянці, люди натрапили на предмет, схожий на боєприпас. Небезпечну знахідку знайшли в кілометрі від житлових будинків села Сонячне.

Про це повідомляє Sumypost.

Іншу гранату виявив житель села Рясне Краснопільського району. Її знайшли поблизу лісосмуги, на відстані 1,5 км від населеного пункту.

Співробітники районних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій ідентифікували знахідки як ручні гранати Ф-1 часів Другої світової війни. Міліція взяла під охорону місця їх виявлення.

Читайте також: СБУ вилучила 100 мільйонів капсулів до набоїв (фото)

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Правоохоронці відправили в Міжрегіональний центр швидкого реагування ГСЧС заявку на знешкодження небезпечних знахідок.

Рятувальники зазначають, що боєприпаси часів війни дуже небезпечні. На них ніяк не впливає те, що вони довго пролежали в землі. Роботи по знешкодженню боєприпасів часів війни можуть проводити лише відповідні спеціалісти - піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій.