Правоохоронці затримали в Одеській області членів диверсійної групи, яка планувала низку гучних терористичних актів та замовних вбивств. Про це повідомляє СБУ.

За завданням кураторів з ГРУ Генштабу Росії члени групи збиралися, зокрема, здійснити вибухи в місцях дислокації правоохоронців, на військових об'єктах, волонтерських та громадських проукраїнських організацій.

Групу сформував колишній співробітник російської спецслужби, який перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим. Її першим завданням була фізична ліквідація лідера одеського Євромайдану.

Співробітники спецслужби задокументували факти розробки членами групи та погодження з представником російської спецслужби детального плану вбивства активіста на маршруті його руху до місця проживання у передмісті Одеси. Замовне вбивство планувалося здійснити у вересні 2015 року. Виконавцями злочину повинні були виступити члени одного з районних осередків Одеської обласної організації Комуністичної партії України.

Читайте також: Військові попередили масовий теракт терористів під Маруіполем (фото)

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Напередодні скоєння злочину правоохоронці затримали всіх шістьох виконавців. У зловмисників вилучили документальні матеріали, які підтверджують факт планування ними акції з фізичного усунення активіста під безпосереднім керівництвом іноземця. Зараз затримані дають свідчення щодо участі та розподілу ролей у реалізації задуму.

Правоохоронці відкрили за цим фактом кримінальне провадження за двома статтями - готування до злочину та терористичний акт.

Наразі встановлюються можливі спільники диверсійно-терористичної групи.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала учасника диверсійно-розвідувальної групи, який планував теракти на території Біловодського району Луганської області.