Одного з керівників цегельного заводу на Вінниччині підозрюють у незаконному видобутку глини на суму понад десять мільйонів гривень.

У понеділок, 14 вересня, посадовцю було оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передає прес-служба ГУМВС України у Вінницькій області.

За словами начальника управління протидії злочинності у сфері економіки обласного УМВС Станіслава Маклакова, посадовця підозрюють у незаконному видобутку корисних копалин, а саме суглинку, на земельній ділянці площею понад 24 га, на території Якушинецької сільської ради Вінницького району.

За попередніми даними слідства, вказане підприємство здійснювало видобування суглинку без оформлення у встановленому порядку документів, що посвідчують право на користування земельною ділянкою та без спеціального дозволу на користування надрами.

Читайте також: Чиновницю з Рівненщини спіймали на хабарі

Популярні новини зараз
Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" "Нафтогаз" попередив про зміни в оплаті рахунків: що потрібно знати споживачам Заповіт чи дарування: як правильно передати нерухомість дітям Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

За словами експертів, така незаконна діяльність також створила небезпеку для довкілля, яка полягала у псуванні родовища корисних копалин через складування у кар'єрі битої цегли та інших відходів виробництва.

Нагадаємо, що раніше на вказаному підприємстві було виявлено факт розкрадання газу шляхом незаконного врізання у газовий трубопровід.