Тимчасово-слідча комісія Верховної Ради прийшла до висновку, що конфлікт у Мукачевому спровокували дії керівництва МВС і СБУ у Закарпатській області. Про це у парламенті заявив голова ТСК Микола Паламарчук, повідомляє ВВС.

"Є підстави вважати, що збройний конфлікт у Мукачевому значною мірою був спровокований діями керівництва МВС і СБУ у Закарпатській області, оскільки керівники органів не тільки були проінформовані про зустріч "Правого сектору" і пана Ланьо, але і брали участь в організації цієї зустрічі", - заявив пан Паламарчук.

Крім того, тимчасово-слідча комісія Верховній Раді прийшла до висновку, що у Мукачевому було "загострення стосунків між патріотично або радикально налаштованими людьми, які повернулися з АТО, і правоохоронними органами".

ТСК розкритикувала силовиків Закарпаття, які 2014-2015 років, на думку депутатів не боролися з контрабандою.

Читайте також: Їх шукають місяць: фото карпатських партизанів "Правого сектору"

Популярні новини зараз
Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

За словами голови ТСК, саме через це добровольці, незадоволені роботою правоохоронних органів, створили групу, яка "перейняла на себе функцію правоохоронних органів".

Проте, як зазначили у ТСК, до групи входили і інші люди, які хотіли взяти під контроль контрабандні потоки Закарпаття.