У понеділок, 21 вересня, президент України Петро Порошенко та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відкрили у Львівській області міжнародні навчання "Україна-2015" з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в рамках програми "Партнерство заради миру".

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Порошенко назвав участь у навчаннях представників 34 країн Європи, Америки, Азії проявом солідарності з українським народом в один з найскладніших періодів в його новітній історії.

При цьому Порошенко підкреслив важливість подібного досвіду у зв'язку з агресією Росії.

Читайте також: Академія сухопутних військ ім. Сагайдачного отримала статус національної

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Ми високо цінуємо навчання під егідою НАТО в умовах російської агресії", - заявив президент під час церемонії на Яворівському полігоні.

У свою чергу, Столтенберг зазначив: "НАТО існує, щоб забезпечити безпеку людей, і це включає в себе ліквідацію наслідків катастроф".

НАТО проводить такі навчання вже 15 років.

За словами Столтенберга, досвід попередніх навчань дозволив врятувати життя людей у ​​всьому світі, особливо після урагану "Катрін" і землетрусу в Пакистані в 2005 році, повені в Боснії і Герцеговині в 2014 році.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перебуватиме в Україні ще завтра, 22 вересня. Очікується, що він візьме участь у засіданні РНБО.