Всі збиткові столичні підприємства мають бути ліквідовані і приватизовані. Це заощадить для міста не менше двох мільярдів гривень, ще мільярд можна отримати на здачі в оренду об'єктів, що залишилися, вважає лідер партії "Рух за реформи" Сергій Думчев.

"Усі комунальні підприємства в Києві дотаційні. Вони не приносять бюджету міста гроші, - говорить Сергій Думчев. - Щоб змусити їх працювати, ми повинні їх приватизувати. А функції замовника і контролера залишити за окремими департаментами КМДА. Це заощадить близько 2 млрд грн. бюджетних коштів".

Крім того, Сергій Думчев впевнений, що перехід КМДА на обов'язковий електронний документообіг дозволить місту щомісяця економити 72 млн грн.

"Цілі структури потрібно перевести в електронну форму роботи, - продовжує лідер партії "Рух за реформи". - Усі питання, пов'язані з оплатою послуг ЖКГ, паркування, реєстрацією майна і техніки можна буде вирішити, не виходячи з дому. Зникне потреба давати хабарі чиновникам - люди просто не будуть контактувати з бюрократами. Це заощадить час, гроші, збереже нерви людям і принесе в міський бюджет 850 млн грн. на рік. Цих грошей вистачить на ремонт усіх аварійних ліфтів у місті".

Читайте також: Сергій Думчев з "РУХ ЗА РЕФОРМИ": На оренді землі Київ щорічно втрачає мільярд гривень

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще