Сьогодні у день народження Героя Небесної Сотні Романа Гурика, студента філософського факультету Прикарпатського національного університету, який загинув на Євромайдані 20 лютого 2014 року, біля Обеліску, присвяченому студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України зібралися представники ректорату, керівництва філософського факультету, викладачі, студенти та працівники закладу.

З короткою промовою перед присутніми виступила заступник декана філософського факультету Лілія Борисевич.

Читайте також: Перший в Україні музей Небесної Сотні відкрили в Івано-Франківську (фото)

"Ми пам'ятаємо і завжди будемо пам'ятати нашого Романа. Він був активним, товариським і хорошим студентом. Сьогодні йому виповнилося б 21 рік. На жаль, доля розпорядилася інакше. 20 лютого 2014 року, під час Революції гідності, на вулиці Інститутській він загинув від постріла снайпера в скроню, коли в перших рядах, абсолютно беззбройний, з металевим щитом в руці, захищав право на краще майбутнє своєї країни. Подвиг нашого студента, Героя Небесної Сотні Романа Гурика назавжди закарбувався в нашій пам'яті", - наголосила Борисевич.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Романа Гурика та поклали квіти до Обеліску.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Також викладачі та студенти філософського факультету відвідали могилу Романа Гурика у Меморіальному сквері.