Упродовж сьогоднішньої доби з опівночі і до 19 години на Донбасі незаконні збройні формування повністю дотримувалися режиму припинення вогню. Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Дводобова тиша дозволила розпочати двосторонній процес відведення техніки та озброєння калібром менше ста міліметрів від лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що відведення триватиме упродовж 41 доби і проходитиме у декілька етапів. На сьогодні сили АТО складають та узгоджують з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ списки озброєння, яке має бути відведене від лінії зіткнення на відстань не менше 15 кілометрів.

Читайте також: Війна з Росією найближчим часом не завершиться – Яценюк

"Українська сторона суворо дотримується мінських домовленостей, тож озброєння і техніка буде передислокована у визначені терміни і під контролем міжнародних спостерігачів та представників ЗМІ", - наголосили у прес-центрі.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Нагадаємо, згідно з мінськими домовленостями, відведення озброєння калібром до 100 мм розпочалося з Луганської області. За 15 днів озброєння розпочнуть відводити на Донеччині.