У Мукачеві відбулася релігійна конференція на тему "Малий Афон" – монастирі та чернецтво на Закарпатті: традиції і сучасність". Участь у конференції взяли духівники та науковці з 11 країн світу - повідомляє mukachevo.today.

Доповіді, презентації спілкування різних науковців на тему чернецтва на Закарпатті перенесли всіх присутніх в епоху зародження та розвитку присутності закарпатців на Афоні.

Сильного колориту та статусу конференції надали і представники афонських монастирів − це настоятель Подвір'я Афонського Свято-Пантелеймонівського монастиря в Києві отець Олексій (Корсак) та насельник келії святителя Модеста Єрусалимського від монастиря Симонапетра − отець Агафодор.

Під час конференції відзнаками Мукачівської єпархії були нагороджені: кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України ДВНЗ "УжНУ", координатор Науково-дослідного центру історико-релігійних студій "Логос", декан історичного факультету ДВНЗ "УжНУ" Володимир Фенич, директор Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), керівник Закарпатського відділення "Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні" Данилець Юрій, та кандидат богослов'я, кандидат історичних наук, проректор Київської духовної академії з науково-богословської роботи, професор Бурега Володимир, - повідомляють у Мукачівській православній єпархії.

Читайте також: Мормони обрали нових лідерів

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Нагадаємо, що найбільша кількість людей, що не вірить в бога визначена на Слобожанщині та Донбасі, про це повідомляють данні соціологічного опитування.