В американському місті Солт-Лейк-Сіті відбулась Генеральна конференція мормонів всього світу. Цьогоріч президент релігійної організації Томас Монсон назвав імена нових лідерів Кворуму дванадцяти апостолів.

Ними стали громадяни США та мешканці штату Юта 64-річний екс-керуючий хімічною компанією Рональд Расбенд, 60-річний співвласник фірми з випуску спортивних тренажерів Гері Стівенсон і 62-річний лікар-кардіолог Дейл Рехлунд.

Це вперше в історії мормонів обираються одразу три лідери одночасно. Напередодні релігієзнавці висловлювали сподівання, що лідерами можуть стати не громадяни США, адже переважна більшість представників цієї релігії мешкає поза Сполученими Штатами і нараховує 15 мільйонів людей.

На Конференції у Юті були присутні 20 тисяч вірян, а решта могла спостерігати за молитвами в інтернеті.

Мормони заснували свою релігію у 1830 році утому ж Солт-Лейк-Сіті. Тодішній очільник церкви Джозеф Сміт вважав, що інші конфесії відійшли від Біблії, а саме вони трактують її правильно та мають унікальну загублену інформації зі священної книги.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Ватикан розкритикував польського священика-гея

Лідери організації несуть свою службу до кінця свого життя та отримують духовні настанови від самого Ісуса Христа.