Пасажиром легкомоторного літака, який розбився на Львівщині у Городоцькому районі у неділю, 4 жовтня, був 31-річний львівський програміст Валерій Сєлєв, а за штурвалом перебував досвідчений львівський пілот Ігор Кот, пише ZAXID.NET.

Літак постійно базувався на аеродромі "Цунів" у Городоцькому районі. Його щовихідних використовували для прогулянок туристів і всіх охочих. Програміст, який загинув разом з пілотом, був саме таким туристом. За 10-хвилинний політ він заплатив майже 2 тисячі гривень. Валерій Сєлєв жив у Львові та останні два роки працював у шведській ІТ-компанії Remit, яка має представництво в місті та входить у десятку найбільших ІТ-компаній Львова.

Додамо, що за фактом падіння літака у ГУ МВС України у Львівській області відкрили кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Читайте також: На Львівщині впав легкомоторний літак: загинуло двоє людей

Нагадаємо, легкомоторний літак впав 4 жовтня. Попередньою причиною катастрофи фахівці називають технічну несправність – поломку крила. Однак серед версій розглядають і помилку пілота та погіршення його стану здоров'я, що призвело до падіння.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Двомісний легкомоторний літак ZENAIR ZODIAC CH601 XL належав львівському бізнесмену та авіалюбителю Ярославу Наконечному.