У п'ятницю, 9 жовтня, українські збройні сили планують приступити до відведення артилерійських систем калібром менше 100 міліметрів.

"По закінченню сьогоднішнього дня ми повинні завершити процес відведення танків. Наступні два дні будуть присвячені верифікації, тобто на ті майданчики, куди ми відвели свої танки, будуть приїжджати спостерігачі СММ ОБСЄ, і будуть звіряти їх номери за списками", - розповів спікер Генштабу ВСУ Владислав Селезньов, передає Хвиля.

Він додав, що основна умова для цього - дотримання режиму припинення вогню.

Читайте також: У Маріуполі попрощалися з бійцем батальйону "Донбас", який підірвався на міні (фото)

"Як тільки противник починає по нас стріляти, ми говоримо відведенню стоп і повертаємо всю техніку на вихідні позиції для забезпечення безпеки наших військових, які знаходяться на першій лінії оборони", - говорить Селезньов.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У Генштабі очікують, що до 17 жовтня процес відведення озброєння калібром менше 100 мм має завершитися в Луганській області, а вже з 18 жовтня цей процес повинен початися в Донецькій області.