У музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької у Львові затопило унікальні автентичні розписи і експонати. Зокрема, раритетні ноти, аудіозаписи класиків, фотографії та документи із фондів.

Про це повідомляє Zaxid.net.

У ніч на вівторок у мешканців третього поверху, які живуть над музеєм, прорвало трубу. В результаті вода почала текти саме у приміщення, де зберігається частина фондів.

Від води постраждали майже півтисячі експонатів. Це дві третини всіх фондів музею. Також було залито паркет, яким ще ходила сама Крушельницька, та унікальний тогочасний розпис стелі.

"Найсумніше, що на затоплених стінах – унікальні автентичні розписи. Волога може перейти і на інший бік стіни із фресками", – зазначив заступник директора музею Ігор Данилиха.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Серед затоплених раритетів були архівні фотографії, ноти, грамплатівки із записами голосу Крушельницької, а також інших артистів.

Читайте також: У Львові відреставрували могилу Івана Франка

Рятувати експонати почали самі музейники, допоки прийдуть реставратори.

"Щось витираємо, щось просушуємо на балконі, сушимо феном, щоби якось врятувати те, що накопичувалося роками і маємо надію, що врятуємо", – розповіла науковий працівник музею Олександра Кирик.

Зараз музей зачинений і шукає гроші на реставрацію. Винуватиця потопу, не знає де брати гроші на відшкодування збитків, бо сама пенсіонерка.