Суд призначив покарання оператору кримськотатарського телеканалу ATR Ескендеру Небієву.

За участь у масових заворушеннях в лютому 2014 року окупанти засудили його до 2,5 року ув'язнення умовно, пише Українська правда.

Згідно з повідомленням, суд врахував обставини співпраці обвинуваченого зі слідством і те, що він визнав провину в повному обсязі.

Нагадаємо, Небієва затримали у квітні 2015 року за звинуваченням в участі в демонстрації під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року, яка відбулася ще до початку окупації півострова російськими військами.

Читайте також: Припинено постачання електроенергії до Криму по лінії Мелітополь-Джанкой

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ескендер Небієв є сином Бекіра Небієва, якого звинувачували в розстрілі медиків на станції швидкої допомоги у Сімферополі. В суботу Небієва-старшого знайшли мертвим у лісі під Сімферополем.

Глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв вважає однією з підстав арешту оператора те, що Небієв не дає неправдивих свідчень проти Ахтема Чийгоза, якого вже понад вісім місяців тримають під вартою за звинуваченням в організації заворушень на мітингу 26 лютого.